Меню Затваряне

HackTheWeek: Тех събитията за следващата седмица (7-13 април)

Обновена на 06.04.2018 от Questo

Събитията за следващата седмица са пооредели, затова освен чисти ИТ мероприятия съм избрал и няколко забавни и причудливи случвания из София, които може да са ви интересни. Иначе в средата на седмицата Саша Безуханова прави голямо събитие за жените-лидери, но там билетите са разпродадени, а и излизат солено. За сметка на това тези тук не струват нищо, поне ако само гледате.

Birthday Run – 5kmrun на 5 години!
Какво: Групово бягане
Кога: 7 април, 9:00 часа
Къде: Южен Парк
Вход: Свободен

Съвсем сериозно ви предлагам да се включите в юбилейното групово бягане в Южния парк. Една обиколка на парка, кой за колкото време може да я вземе. Половината от хората, които познавам покрай тези бяхгания, се занимават с информационни технологии, така че освен за раздвижване мероприятието е подходящо и за завързване на запознанства.

Толкин Уикенд!
Какво: Разпродажба на книги
Кога: 7 април, 16:00 часа
Къде: Книжен Център „Славейков“
Вход: Свободен

Ако сте фен на книгите игри, няма как да не сте чували за Ейдриън Уейн. Въпросният прави разпродажба на книги, комикси, плакати и т.н. в малкото си магазинче до пл. Славейков. Ако си падате по темата, хвърлете едно око.

Scale up your career: Комуникационни умения
Какво: Семинар
Кога: 10 април, 19:00 часа
Къде: Международна компютърна академия It Step
Вход: Свободен

Оказва се, че на ИТ пазара се търсят хора с комуникационни качества, а както знаете програмистите в основната си част не са най-комуникативните типове на света. Събитието обещава да ви научи как да сте по-добър комуникатор. Малко ме съмнява това да се се случи с два часа общи приказки, но ако искате пробвайте.

Creating Modern & Scalable Web Apps
Какво: Семинар
Кога: 11 април, 18:30 часа
Къде: Questers
Вход: Свободен

Заглавието подсказва, че скалируемостта на приложенията ще е основна тема. Лекторите са чужденци, така че подгответе се за събитие на английски. После ще има ядене и пиене.

Фатален паста петък – куиз и събиране на подписи
Какво: Диверсифицирано мероприятие с глобални мащаби
Кога: 13 април, 20:00 часа
Къде: Cush.BAR
Вход: Свободен

Пастафарианците са по-досадни от Свидетели на Йехова: мине се не мине известно време и цъфват на вртата ти с молба да се подпишеш някъде си, та дано накрая ги признаят за официална религия. Поредния опит за събиране на подписи ще е в петък, в комбинация с куиз (и подозирам обливка с алкохол, тъй щото мероприятието е нарочено да приключи около 4 часа сутринта). Ако се чувствате длъжни да подкрепите Църквата на летящото спагетено чудовище, вратите са отворени. Аз например вече помогнах за официализирането на Българска бирена църква.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *