HackTheWeek: Тех събитията за следващата седмица (7-13 април)

Събитията за следващата седмица са пооредели, затова освен чисти ИТ мероприятия съм избрал и няколко забавни и причудливи случвания из София, които може да са ви интересни. Иначе в средата на седмицата Саша Безуханова прави голямо събитие за жените-лидери, но там билетите са разпродадени, а и излизат солено. За сметка на това тези тук не струват нищо, поне ако само гледате.

Birthday Run – 5kmrun на 5 години!
Какво: Групово бягане
Кога: 7 април, 9:00 часа
Къде: Южен Парк
Вход: Свободен

Съвсем сериозно ви предлагам да се включите в юбилейното групово бягане в Южния парк. Една обиколка на парка, кой за колкото време може да я вземе. Половината от хората, които познавам покрай тези бяхгания, се занимават с информационни технологии, така че освен за раздвижване мероприятието е подходящо и за завързване на запознанства.

Толкин Уикенд!
Какво: Разпродажба на книги
Кога: 7 април, 16:00 часа
Къде: Книжен Център „Славейков“
Вход: Свободен

Ако сте фен на книгите игри, няма как да не сте чували за Ейдриън Уейн. Въпросният прави разпродажба на книги, комикси, плакати и т.н. в малкото си магазинче до пл. Славейков. Ако си падате по темата, хвърлете едно око.

Scale up your career: Комуникационни умения
Какво: Семинар
Кога: 10 април, 19:00 часа
Къде: Международна компютърна академия It Step
Вход: Свободен

Оказва се, че на ИТ пазара се търсят хора с комуникационни качества, а както знаете програмистите в основната си част не са най-комуникативните типове на света. Събитието обещава да ви научи как да сте по-добър комуникатор. Малко ме съмнява това да се се случи с два часа общи приказки, но ако искате пробвайте.

Creating Modern & Scalable Web Apps
Какво: Семинар
Кога: 11 април, 18:30 часа
Къде: Questers
Вход: Свободен

Заглавието подсказва, че скалируемостта на приложенията ще е основна тема. Лекторите са чужденци, така че подгответе се за събитие на английски. После ще има ядене и пиене.

Фатален паста петък – куиз и събиране на подписи
Какво: Диверсифицирано мероприятие с глобални мащаби
Кога: 13 април, 20:00 часа
Къде: Cush.BAR
Вход: Свободен

Пастафарианците са по-досадни от Свидетели на Йехова: мине се не мине известно време и цъфват на вртата ти с молба да се подпишеш някъде си, та дано накрая ги признаят за официална религия. Поредния опит за събиране на подписи ще е в петък, в комбинация с куиз (и подозирам обливка с алкохол, тъй щото мероприятието е нарочено да приключи около 4 часа сутринта). Ако се чувствате длъжни да подкрепите Църквата на летящото спагетено чудовище, вратите са отворени. Аз например вече помогнах за официализирането на Българска бирена църква.

Оставете коментар

Коментарите в този блог са публични. Ако не желаете истинското ви име да бъде публикувано, използвайте псевдоним.