Меню Затваряне

HackTheWeek: Тех събитията за следващата седмица (31 март – 6 април)

Вероятно заради празниците броят на събитията в София не е толкова голям. Все пак се срещат няколко, които биха могли да са ви интересни. Както обикновено бюджетът за посещаването им е нулев.

Issues in the Blockchain Ecosystem
Какво: Семинар
Кога: 31 март, 18:00 часа
Къде: SoftUni
Вход: Свободен

Лекторът Николай Ангелов ще говори за проблемите, свързани с блокчейн технологията. Всички, които искат да присъстват, да имат предвид, че семинарът ще е на английски. Също така съботно-неделните събития в Софт Уни обикновено са доста посещавани, особено ако са свързани с криптовалути и блокчейн, така че идете малко по-рано, за да си заемете място.

Paysafe Hackathon 2018
Какво: Семинар
Кога: 31 март, 08:30 часа
Къде: Paysafe България
Вход: Свободен

Paysafe България организира хакатон с награден фонд: 5000 евро за първо място, 3000 евро за второ и 1500 евро за трето. За съжаление по времето, когато прочетете това, вероятно вече ще е късно за регистрация като участник. Но доколкото разбирам посетители също ще се допускат, стига да сте се регистрирали (последното твърдение не го приемайте за чиста монета).

Видеоигрите – изкуството на дигиталната епоха?
Какво: Семинар
Кога: 2 април, 18:30 часа
Къде: The Red House Centre for Culture and Debate
Вход: Свободен

Дискусията ще е посветена на видеоигрите и ролята им в обществото. „При все че българските създатели на видеоигри вече от 20 години са стъпили на световната арена, позицията им в българското културно пространство продължава да е маргинална, а преобладаващото отношение в България към видеоигрите – като към временно недоразумение. На какво се дължи това разминаване? Ще могат ли да се променят тези нагласи?“ Сред участниците ще са представители на български гейминг студиа, както и хора от магистърската програма „Дигитални медии и видеоигри“ на Софисйкия университет (да, очевидно има и такава).

Открий Peer-to-Peer инвестирането
Какво: Семинар
Кога: 4 април, 19:00 часа
Къде: Puzl Coworking
Вход: Свободен

Андрей Тасков от Klear ще разказва за директното кредитиране и дейността на Klear в България. Компанията е една от малкото (да не кажа единствената), които се занимават с peer 2 peer кредитиране в България (основният им конкурент iuvo Group има малко по-различен бизнес модел и предлага инвестиции в кредити от свързана фирма).

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *