Меню Затваряне

HackTheWeek: Тех събитията през следващата седмица (17-23 февруари)

Обновена на 16.02.2018 от Questo

Новата седмица се задава с няколко безплатни семинара по най-модерните теми (които всъщност никой все още не разбира); като например интернет на нещата, блокчейн, големи данни.

Киберсигурност, рискове и защита на лична информация и данни
Какво: Лекция
Кога: 17 февруари, 10:00 часа
Къде: Технически университет – София, зала 4244
Вход: Свободен

Организаторите не казват нищо за съдържанието на лекцията: няма програма, няма теми, споменават се само имената на двамата лектори Мария Дочева и Димитър Димитров. В момента най-актуалната тема около личните данни е директивата GDPR, която ще регулира съхраняването и използването на лични данни от компаниите с бизнес в ЕС. Дали обаче това ще е тема на лекцията не става ясно.

Hunting for Bad Data: A Guide to Self Healing Systems
Какво: Семинар
Кога: 19 февруари, 19:15 часа
Къде: betahaus
Вход: Свободен

Емануил Славов от Komfo ще разказва как компанията анализира и коригира грешки в големи масиви от данни, за да функционира по-ефективно. По думите на организаторите „19% от проблемите, които разследваме в Komfo, са причинени от невалидни данни. В някои бази данни те надвишават 5%. Причините за това са дефекти в софтуера, но понякога е много трудно те да бъдат открити. Коригирането на данни е по-бързо и лесно от коригирането на код.“

Спецификите на онлайн презентациите
Какво: Семинар
Кога: 20 февруари, 19:00 часа
Къде: 356Labs
Вход: Свободен

Презентация за това как да презентирате онлайн. Лекторът планира да покаже някои от приложенията, с които се работи – като например Skype for Business – за да провеждате успешни конферентни разговори. Всъщност и най-читавия софтуер няма да ви спаси, ако нямате презентационни умения, но това е друга. Този семинар ще се съсредоточи върху техническите особености на онлайн презентирането.

Azure IoT Solution Architecture Best Practices
Какво: Семинар
Кога: 21 февруари, 19:00 часа
Къде: Майкрософт България
Вход: Свободен

АКо се интересувате от Microsoft Azure, българският офис на компанията организира презентация по темата. По-точно ще се разглежда приложението на Azure в интернет на нещата. СЪбитието се хоства от TEchTalks.

Oracles: a blockchain-based definition
Какво: Семинар
Кога: 22 февруари, 19:15 часа
Къде: Puzl Coworking
Вход: Свободен

Блокчейн технологията домъкна след себе си цял чувал с нови понятия. Един от тях е блокчейн оракул, което би трябвало да представлява източник на данни за дадена блокчейн платформа (поправете ме, ако греша). Какво точно представляват блокчейн оракулите ще обяснява Христо Христов от Indeavr.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *