Меню Затваряне

Facebook е удовлетворила 80% от заявките на България за достъп до лични данни


За 12 месеца българските власти са поискали достъп до 52 профила във Facebook. Това е станало в периода юни 2017-юни 2018, показва официалната статистика.

Поне 80% от подадените от България заявки са довели до предоставяне на някаква информация от страна на Facebook, показват данните.

За първото полугодие на 2018 г. България е подала общо 18 заявки за достъп до данни. 83% от тези 18 заявки са получили като отговор лични данни от Facebook.

За второто полугодие на 2017 г. заявките са 20.

На световно ниво данните показват тенденция към трайно увеличение на подадените от разследващите органи заявки за данни. Само през първото полугодие на 2018 заявките са над 103 хил. Лидери в тов аотношение са САЩ (39 хил. заявки), Индия (16 хил. заявки) и Великобритания (6.5 хил. заявки).

Подобни статии

4 Comments

 1. Антония Йотова

  Здравейте, имам нужда от помощ. Хакнат ми е целия телефон и всички данни в него, като Фб, Месинджър, лични данни като снимки и други. Откакто ми знае Вайбър оттогава имам проблем. Явно чрез телефонния номер се е добрал до цялата информация. Моля, какво да направя в този случай, помогнете ми…

  • Questo

   Какво имате предвид под „целия ми телефон е хакнат“? Как разбрахте, че е хакнат ио че данните са откраднати? Това не може да стане през Viber. Възможно е на устройството да има инсталиран спайуер или друг зловреден софтуер, който позволява на външно ице да го следи от разстояние.

   Иначе ако някой се е закачил към вашия Viber акаунт, той може да следи с кого и какво си пишете. Проверихте ли какви устройства са вързани към вашия акаунт?

   • Vani4a

    Qesto, виждам, че си запознат/а

    Можеш ли да направиш такова „хакване“? Срещу заплащане разбира се…

    • Questo

     Привет, не се занимавам с компютърни престъпления и не препоръчвам на никого да го прави. Това е сайт с образователна цел, идеята е хората да са запознати с рисковете, за да могат да се предпазват от тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *