Меню Затваряне

Спокойно, никой няма да изключи достъпа ви до iCloud

Обновена на 14.04.2015 от Questo

apple-scam

Този фишинг мейл обикаля интернет, оказва се, от поне 2 години, но за пръв път попадам на него. Писмото таргетира собствениците на устройства на Apple (iPad,iPhone и т.н.), които използват облачната технология на компанията.

Писмото предупреждава, че ако не следва инструкциите в него, потребителят ще загуби достъп до услугите на Apple и устройството му ще бъде заключено. Както се досещате, всичко това са пълни глупости. Достатъчно е да се обърне внимание, че съобщението е изпратено от Apple-service@sup.com, т.е. хакерите дори не са си направили труда да го пуснат от някакъв що-годе изглеждащ легитимно адрес. Ето цялото съдържание на имейла:

Notice of changes to the Apple User Agreement.
This is an automatic message by the system to let you know that you have to confirm your account information within 24 hours.
your account has been frozen temporarily in order to protect it.

If you don’t confirm your account within 24 hours , your account will be permanently deleted.

To confirm your account visit the link below :
My Apple LoginВ .
once you have confirmed your account informations your account will start to work as normal once again.
This is an automated message. Please do not reply to this email. If you need additional help, please visit Apple Support.

Thanks,
Apple Security Team

Излишно е да се казва, че не трябва да отваряте посочения в писмото линк.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *