Меню Затваряне

Как да виждате всички във Viber, без те да ви виждат

Обновена на 25.10.2023 от Questo

Принципът на реципрочността винаги е бил съставна част от политиката за поверителност на Viber, а и на други месинджъри.

Ако искаш да видиш онлайн статуса на друг абонат, трябва да му покажеш своя. Ако искаш да видиш дали абонатът ти е прочел съобщението, трябва да му покажеш дали ти си прочел неговото.

Разбира се, „поверителност“ е разтегливо понятие, когато става дума за пари.

Прочетете повече за разликата между скрити и тайни съобщения във Viber.

Ако искаш да се скриеш, ще трябва да си плащаш

Viber вече ви дава възможност да скриете статуса си за останалите абонати, но в същото време да виждате статуса на всички останали.

Е, ще трябва да си платите.

Става дума за премиум плана Viber Plus, който включва и т.нар. „невидимост“. С Viber Plus можете да скриете онлайн статуса си в платформата, но въпреки това ще можете да виждате онлайн статуса на другите абонати.

По същия начин ще виждате дали другите абонати са получили и прочели съобщенията ви. Те обаче няма да виждат дали вие сте получили и прочели техните.

За да се възползвате от тази привилегия, ще трябва да плащате 4.39 лв. месечно.

Какво ви дава платената добавка?

Щом активирате Invisibility Mode, тя ще е активна за всички устройства, на които имате Viber. Та независимо дали чатите от смартфон или лаптоп, и в двата случая ще сте „невидими“.

Ако обаче спрете да си плащате таксата, режимът на невидимост автоматично се изключва.

Също така е добре да знаете, че към момента нямате опция да включвате Invisibility Mode само за някои абонати. Ако режимът е включен, той е включен за всички абонати.

Ами ако и другия абонат също си плаща, за да е невидим? Тогава няма да може да виждате онлайн статуса му, нито пък статуса на съобщенията, които сте му изпратили. Което малко обезсмисля идеята изобщо да си плащаш за нещо подобно.

Ако изпозлвате Viber с профилна снимка и с истинското си име, спрете да го правите веднага. Ето защо.

Подобни статии

2 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *