Меню Затваряне

Как да махна телефонния си номер от Facebook

Досега вероятно сте чули, че Facebook използва мобилните номера на потребителите си, за да таргетира по-добре реклама. Това не трябва да изненадва никого (Facebook се издържа от реклама, така че ще използва всеки възможен начин, за да пласира повече и по-ефективна такава). Но това все пак накара доста хора да се замислят дали да не махнат мобилните номера от профилите си.

Махането на мобилния номер става сравнително лесно, но върви с едно усложнение: как потребителят ще използва двуфакторна автентикация, ако няма мобилен номер, на който да му се изпращат кодове за достъп?

Двуфакторната автентикация е втори слой на защита (след въвеждането на парола), който предотвратява неоторизиран достъп до профила ви. Ако все още не сте активирали двуфакторна автентикация във Facebook, препоръчително е да го направите.

Когато двуфакторната автентикация работи с мобилен номер, вие получавате кодовете за достъп като SMS на мобилния си телефон. Ако обаче махнете телефонния си номер от профила, ще трябва да използвате допълнително мобилно приложение-автентикатор, което генерира кодове за достъп всеки път, когато непознато устройство се опита да се свърже с профила си.

Едно от най-популярните приложения за двуфакторна автентикация е Google Authenticator – то е безплатно и може да се използва както за телефони с Android, така и за iPhone.

И така, трябва да направите две неща:

1.Да свържете Google Authenticator с профила си във Facebook;

2.Да изтриете мобилния си номер от Facebook

Най-напред трябва да инсталирате Google Authenticator. За целите на статията ще редположим, че вече сте го направили.

Влезте в профила си във Facebook (на десктоп) и идете на:

Security and Login Settings>

Use two-factor authentication>

Authentication App>

Add new app

Ще се появи QR код, който трябва да сканирате с телефона си (докато Google Authenticator е включен). По този начин автентикатора се свързва с акаунта ви във Facebook. ВЪзможно е Facebook да поиска да въведете отново паролата си за достъп.

След като сканирате кода, Google Authenticator ще зареди 6-цифрен код, който трябва да въведете във Facebook.

След като потвърдите 6-цифрения код можете да се отправите към настройките на профила си, за да изтриете телефонния номер.

 

Влезте в:

About>

Contact and Basic Info>

Mobile Phones>

Remove

Потвърдете операцията.

Related Posts

6 Comments

  1. Pingback:Как да скрия профила си във Facebook – Questona

  2. Questo

    Не мисля, че това е възможно. Можете само да блокирате абонати, които са ви изпратили нежелани съобщения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *