Меню Затваряне

Как да премахна таг във Facebook

Обновена на 04.01.2015 от Questo

fb

Дори и да сте скрили всичките си снимки във Facebook, изображения с вас могат да се появяват на стените на ваши приятели. Тагването, или отбелязването на човек в снимка, става по усмотрение на автора и вие не можете д аго контролирате.

Но има начин да премахнете тага.  Да предположим, че видите снимка, на която сте отбелязани и вие.  Под снимката ще видите много възможности да модифицирате снимката – например да отбележите някой на нея, да я изтеглите и така нататък. Една от опциите е да премахнете вашето отбелязване. Използвайте я.

Естествено няма как да знаете за всички снимки, на които сте отбелязани. Но можете да видите техен списък чрез вашия регистър на активността (Activity Log). Влезте в него и идете на „Снимки“ и „Снимки с вас“. От там можете да разгледате всяка снимка и да повторите процедурата от предходния параграф. Или пък можете да кликнете върху крайния десен символ до снимката (обикновено е моливче или забранителен знак – в зависимост от това какви са настройките за видимост на снимката) и да изберете премахване на отбелязването.

От това меню можете не само да премахнете отбелязване, но да поискате и сваляне на снимката. Тази опция е полезна, когато някой е публикувал ваша снимка, издаваща чувствителна информация или пък която ви злепоставя.

Ако искате да имате по-голям контрол върху данните за вас във Facebook, прочетете и как да контролирате достъпа до вашите публикации и вашите снимки.

8 Comments

 1. Pingback:Как да направя така, че даден човек да не вижда публикации, в които съм тагнат | Questona

 2. Smith

  Здравейте!Искам да попитам как мога да си върна снимката,на която съм бил тагнат,но съм си махнал тага?След това се тагвам пак на тази снимка на мой приятел,но ме ми излиза при другите снимки..

 3. Някоя си

  Здравейте, искам да попитам как мога да се тагна на публикация на приятел, понеже си махнах тага от публикацията със снимки, но сега пак искам да ме тагне, а не става?

  • Севдалина

   Здравейте!
   Изглежда и при мен се е получило подобно нещо или бъг, з-то публикацията не се появи на страницата ми, а впоследствие влязох на страницата на приятелката ми и стоеше все едно съм отбелязана. Може и да съм натиснала нещо несъзнателно, з-то името ми изченза от тагването. Тя после пак пробва да ме тагне, но безуспешно.
   Вие разбрахте ли как тагването може да се върне отново – ако е изтрито по някаква причина.
   Лека вечер!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *