Меню Затваряне

Каква информация издават групите във Facebook и как да я засекретим

Facebook групите са онлайн общности, които позволяват споделянето на информация и комуниакцията между определени общности от членове. Тъй като имат някои допълнителни функционалности – като например споделянето на файлове – групите често са предпочитан вариант за създаванто на общности в сравнение с Facebook страниците.

Основното предимство на групите обаче са техните настройки за поверителност, които дават възможност комуникацията да си остане вътре в самата група, без да е видима за останалите Facebook потребители.

Има три вида Facebook групи, които се различават по настройките си за поверителност. Публичните групи са с най-хлабава защита: членовете и комуникацията им е видима за всички, дори и за онези потребители, които не са членове. Самите групи са видими, откриват се през търсачката на Facebook и всеки може да се присъедини, без да иска разрешение за това.

На другия край са тайните групи. Те са невидими за хората, които не членуват в тях. Единственият начин да попаднете в такава група е ако някой настоящ член ви добави. Няма как да откриете такава група в търсачката, тъй като тайните групи не се показват там. Активността в групата не се вижда в нюзфийда на Facebook, освен ако не сте член.

Някъде по средата са затворените групи. Влизането в тях става само с одобрение на настоящ член, а комуникацията вътре в групата е видима само за настоящите членове. Извън това обаче затворените групи наподобяват по-скоро публичните: всеки може да види кои хора членуват в тях, а самата група е откриваема в търсачката.

Ако ще си правите собствена група и искате възможно най-голяма поверителност, предпочитаната възможност е да си направите тайна група. Тя скрива както съдържанието, така и членовете на групата, от останалите Facebook потребители. Тази група също така осигурява най-голям контрол върху присъединяването на нови хора.

Разликите в настройките за поверителност на различните Facebook групи са показани в тази таблица:

  Публична/Public Затворена/Closed Тайна/Secret
Кой може да се присъедини? Всеки Всеки може да поиска да се присъедини или да бъде добавен от член Само който е поканен или добавен от член
Кой може да вижда името на групата? Всеки Всеки Настоящи и бивши членове
Кой може да вижда членовете на групата? Всеки Всеки Само настоящите членове
Кой може да вижда описанието на групата? Всеки Всеки Настоящи и бивши членове
Кой може да вижда таговете в групата? Всеки Всеки Настоящи и бивши членове
Кой може да вижда локацията на групата? Всеки Всеки Настоящи и бивши членове
Кой може да вижда постовете на членовете? Всеки Само настоящите членове Само настоящите членове
Кой може да открие групата в търсачката? Всеки Всеки Настоящи и бивши членове
Кой може да вижда публикации за групата в нюзфийда или търсачката? Всеки Само настоящите членове Само настоящите членове

Related Posts

4 Comments

  1. Антон К

    Възможно ли е и как да пренаредя поредноста на албумите си със снимки по мой критерии?

  2. Maria

    Здравейте! Тук не намирам отговора на моя въпсос:Ако приятел е блокиран ,може ли да вижда публикациите ми в затворена група, на която двамата сме членове?

    • Questo

      Не би трябвало. Когато абонат А блокира абонат Б, той престава да вижда всякаква активност на абонат Б. Все едно абонат Б не съществува.

Вашият отговор на Questo Отказ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *