Меню Затваряне

Chatlink е естонски сайт за криптиран чат

Обновена на 18.07.2015 от Questo

chatlink

Chatlink е сайт, разработен от трима естонци, който претендира да предоставя криптирана форма на комуникация между потребители.

Не мога да се ангажирам с потвърждение или отхвърляне на това твърдение, но сайтът прави приятно впечатление с леснотата на ползването му. За да създадете канал за комуникация, просто посещавате сайта и създавате уникален адрес с въвеждането на дума (мислете за това като за създаване на канал в популярния в близкото минало IRC чат).

Софтуерът не изисква инсталация както е сдруги криптирани месинджъри като CryptoCat например. След като създадете канала си просто трябва да споделите линка с хората, с които искате да комуникирате. След като го въведат в браузъра си, те също се включват в чата. От Chatlink твърдят, че съобщенията са криптирани от край до край и дори администраторите на сървърите на Chatlink не могат да разчетат съобщенията, които се изпращат в канала. Системата е с отворен код, което, ако не друго, позволява на хората с необхосими познания да разгледат кода и да се уверят, че софтуера не събира лични данни и не слага бисквитки.

Определено интересна идея с потенциал. Остава сега хората с познания да потвърдят, че твърденията за поверителност не са само добри пожелания. При всички положения ползването на Chatlink е лесно, дизайнът е интуитивен и комуникацията става с няколко клика.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *