Viber FAQ

Тази страница събира на едно място всички читателски въпроси, свързани с Viber. Старая се да отговарям, когато имам възможност и необходимите познания.

Обърнете внимание, че не съм част от екипа на Viber и нямам задълбочени познания за технологията, използвана от приложението. За въпроси и препоръки е най-добре да се обръщате първо към съпорт центъра на Viber.

 

1 055 коментара

 1. Иванов каза:

  Привет ,от няколко часа не мога да изпращам и получавам съобщения на вайбър ,който е инсталиран на компютъра ,досега всичко си беше наред .

 2. Dotti каза:

  Здравейте!Защо не мога да отворя получени по Viber сними.?Изписва се „Фйлът не е намерен“

 3. Kostov каза:

  Мога ли да сменя звука на нотификациите на ios10

 4. Vladimir каза:

  Здравейте, от известно време не виждам индикатор, когато някой от другата страна пише. Може ли да се оправи този проблем?

 5. Сийка каза:

  Здравейте,някой знае ли как се отблокира вайбър ? Направих група с много гости и дали затова ме блокираха е също странно .Ако някой може да помага МОЛЯЯЯЯ! Благодаря ви предварително !

 6. Бояна каза:

  Здравейте, инсталирах вайбъра на приятеля ми на компютъра. Хванах откъс от един скрит чат, бихте ли ми казали как се е получило? И още един въпрос. Той изтри този абонат и чата с него от телефона си, но остана хронологията на компютъраа. В началото изписваше че контакта не е добавен към указателя, а сега изписва кога е онлайн. Но не го намирам във вайбър контактите. Бихте ли ми обеснили, защо сега изписва така, защо не се е изтрил чата от компютъра и ако е още в контактите му, защо не го виждам? Възможно ли е да си пишат на друго място?

  • Questo каза:

   Привет, не съм служител на Viber и не мога да се наема да отговарям на тези въпроси, тъй като нямам необходимите познания.

 7. Dani каза:

  Здравейте, бях включен в група във вайбър. Реших да хайдна групата с пин код, и сега получавам известия, а не намирам групата за да ги прочета. Как мога да реша проблема?
  Благодаря

 8. Пуфи каза:

  Здравейте, бих искала да знам как мога да получавам чата на друг абунат когато той си пише.Чата му е скрит с код има ли въобще начин да го следя?

  • BMW каза:

   Пуфи,
   Гледам че твоят въпрос е зададен абсолютно по същия начин и със същите правописни грешки и от „Аз“ и поради тази причина разбирам, че си един човек, представил се с две имена. Преди да ти хрумне идеята да следиш чужд чат, би било добре да научиш, че се пише абОнат….а и да осъзнаеш, че да следиш и четеш чужда кореспонденция не е сред достойните човешки постъпки.

 9. Аз каза:

  Здравейте, бих искала да знам как мога да получавам чата на друг абунат когато той си пише.Чата му е скрит с код има ли въобще начин да го следя?

  • irena каза:

   Iskam da popitam kak moga da se otblokiram na vaibar ot drug telefon koito me e blokiral a nqmam dostap do tozi telefon ili pone da mu vijdam statusa

   • Questo каза:

    Няма как да стане, нали затова е създадена опцията за блокиране 🙂

 10. Али каза:

  Здравейте.Инсталирах си Вайбър на телефона,но когато ми прати код за активиране на програмата ми изписва,че кода е грешен да опитам пак 🙁 Смених кода няколко пъти ,но нищо.Какво да правя?

  • Rusi'n каза:

   Здравей.. имам същият проблем със постоянно грешен код.. Ако имаш решение на проблема те моля да споделиш. Благодаря!

 11. катерина каза:

  Здравейте, моя въпрос е следния. Имам инсталиран вайбър и месинджър и на двете приложения при разговор като включа камера отсреща спират да чуват гласа ми и след това дори и да затворя камерата ,говора не се възстановява ,пробвах от настройките и на двете приложения да променя нещо ,но уви не се получава . вие можете ли да ми дадете някакъв съвет ? Благодаря ви !

 12. Ан каза:

  При мен, докато си водих таен чат с включен таймер всичко беше нормално. Но в един момент съобщенията, които искам да изпратя до другия вайбър не искат да се изпратят. Стоят в червено и едно кръгче по средата ако е снимка, ако е текст от ляво кръгче, което показва, че не е доставено. Опитвам отново като натисна кръгчето, то се завърта и съобщението не се изпраща. На някого случвало ли му се е подобно нещо и на какво се дължи? Със сигурност знам, че другият телефон не е бил изключен, не съм блокирана. Осъществявам аудио разговор през същия вайбър и през тайния чат, но не мога да изпращам съобщения. Дали отсрещния телефон е прекалено пълен? Но по друго приложение успявам да изпращам снимки и съобщения. Няма логика това да се получава от прекалено пълен телефон, който няма място да получи нови съобщения.
  Моля ако някой е имал такъв проблем да сподели, ако не кажете към кого мога да се обърна за това или къде мога да намеря по- подробни инструкции за работата с вайбър. Благодаря!

 13. Веси каза:

  Здравейте на Вайбър изпращам съобщение пише че е доставено но не и видяно а тя на мен ми изпраща и всичко е нормално единствено можем да си звъним през Вайбър

 14. Веси каза:

  Здравейте защо като пиша на Вайбър пише доставено но не и видяно и от другата страна изобщо не получава нищо а другата страна може да ми пише и аз виждам

 15. веси каза:

  не съм блокирана

 16. Lill каза:

  Здравейте, когато изпратя съобщение на някой във вайбър и го блокирам той получава ли тези съобщения?

 17. Гергана каза:

  Здравейте,няколко дни получавам известие за получени съобщения във вайбър ,но когато тръгвам да го отварям нищо не ми излиза ,нито от кой е нито какво пише.Просто ми излиза списъка с други чатове.Каква може да е причината.Нямам скрити чатове

 18. MIM каза:

  Здравейте, ако знам кода на вайбър, мога ли чрез таблет да вляза в профила ?

 19. gergana каза:

  Здравейте!Имам следния проблем ,излиза ми постоянно едно и също съобщение:viber to trying read contacts…след това започва да отчита секунди и има две опции deny I allow!какво трябва да направя ,за да спре?

 20. Яни каза:

  Здравейте!
  Инсталирах си вайбър на телефона, но когато въведа телефонния си номер, за да получа код ми изписва че телефона няма връзка с интернет, но това не е така.
  Някой имал ли е такъв проблем и ако да, как го е решил?

 21. давид каза:

  имам проблем с показва ми че нямам връзка с интернет но всъщност имам

  • Яни каза:

   При мен проблема е същият. Дали можем да се обърнем към някой? Или може би е моментът бъг!?!

   • давид каза:

    цял ден е така

    • Яни каза:

     Ужас!!!

    • Яни каза:

     Дано администратора на този сайт да помогне 🙂

     • Questo каза:

      Здравейте, най-добре е да потърсите отговор от съпорт центъра на Viber, тъй като аз не съм техен представител. Вероятно става дума за технически проблем, свързан с конкретни модел телефон.

 22. Question каза:

  Здравейте,
  От известно време не виждам профилните снимки на контактите си,и когато вляза в профилите им всичко изглежда всееьно контакта няма регустрация във вайбър.
  Как да се справя с тоза ситуация?

 23. VELESLAV каза:

  Как да записвам автоматично Viber медия в картата , а не в телефона.

 24. VELESLAV каза:

  Добър ден
  Как да записвам автоматично Viber медия в картата , а не в телефона.

 25. МамаНа каза:

  Здравейте,
  Имам следния въпрос относно Вайбър: По каква причина дава , че си бил на линия без да си влизал във вайбър? Примерно пускаш си интернет и те виждат, че си бил на линия току що. И така, ако ти стои пуснат интернета, през някъкви интервали те отчита, че си на линия.

  • Questo каза:

   Здравейте, така е направен Viber – той може да показва, че сте на линия, дори приложението да не се използва в момента. Доколкото разбирам са избрали тази технология, за да може приложението винаги да приема обаждания и съобщения.

 26. Ve каза:

  Здравейте, при изпращане на съобщение от телефона, под съобщението ми изписва доставено и видяно, но понякога това не го изписва. Ако няма надпис доставено но виждам, че абоната е налиния означава ли, че абоната не е получил съобщението ми и защо.

  • Questo каза:

   В официалната документация на Viber пише, че при статус Delivered съобщението е било успешно изратено, минало е през сървъра на Viber и е стигнало до устройството на получателя. Ако няма такъв статус, вероятно съобщението още не е получено, защото другият абонат не е вързан към интернет или по друга причина. Казвате, че го виждате онлайн, т.е. има парадокс. За съжаление нямам други предположения.

 27. VELESLAV каза:

  Добър ден
  Как да изпращам всички снимки и клипове от Вайбер в мемори картата а не в телефона,както е сега.

  • Questo каза:

   Привет, Велеслав, поразрових се малко за повече информация по този въпрос, но не откривам нищо конкретно. Възможно е и да няма такава опция или ако има, да се налага да руутвате смартфона си. Имайте предвид, че аз не съм служител на Viber, за по-точна информация може да се обърнете към техния съпорт център. Линк: https://support.viber.com/customer/portal/emails/new

 28. Krisi каза:

  Здравейте ,бих искала да попитам следното:абонат който е деинсталирал приложунието viber ми звъни ,като не ме набира от приложението понеже го няма ,а на мен входящото повикване ми излиза,че ме търси на Viber.Само да уточня ,че аз имам инсталиран viber и че и двамата имаве мобилен интернет .Каква може да е причината и дали така абонатът който ме набира е таксуван като разговор през вайбър или като разговор през мобилен оператор?

 29. Йордан каза:

  При бекъп на вайбър скритите чатове качват ли се в облъка?

  • Questo каза:

   Не. Това е добър въпрос, скоро ще пусна отделна статия по темата.

 30. Криси каза:

  Здравейте ,бих искала да попитам следното: абонат който е деинсталирал приложунието viber ми звъни ,като не ме набира от приложението понеже го няма инсталирано ,а на мен входящото побаждане ми излиза,че ме търси на Viber.Да уточня ,че аз имам инсталиран viber и че и двамата имаме мобилен интернет .Каква може да е причината и дали така абонатът който ме набира е таксуван като разговор през вайбър или като разговор през мобилен оператор?

  • Questo каза:

   Криси, чудесен въпрос – заради него открих функция на Viber, за която досега не знаех! Функцията се нарича Viber-in Calls и се намира в Настройки>Обаждания и съобщения. Това, което ме озадачава, че за тази настройки има сравнително малко информация. В самото приложение тя е описана със семплото: „Приемайте обикновени входящи обаждания с Viber, когато е възможно“. Когато потърся повече информация в сайта на Viber ми излиза съобщение за грешка 404, т.е. страницата с информацията е свалена или не съществува. Щом вашият приятел ви е звънял от мобилен телефон без инсталиран Viber, той е бил таксуван за разговора.

   Проверете дали имате такава настройка на Viber, аз например имам в моя и беше включена по подразбиране.

   • Krisi каза:

    Да така е аз предположих ,че е таксувян като разговор от мобилния оператор,а аз изключих тази опция от моят вайбър за която ми казахте .Но как е възможно да приемам обикновенно обаждане като вайбър повикване така и те става ясно….
    А вайбър как могат да дадат такова неясно обяснение на опцията им viber in Приемай обикновенни обаждания като вайбър когато е възможно….. А при какви условия е възможно

    • Questo каза:

     Viber е удобно приложение, но има доста неща за изкусуряване… Тези дни правих тестове и открих, че с един прост трик можеш да се представяш за други хора във Viber и да общуваш от тяхно име. Написал съм статия по темата и ще я пусна утре или други ден.

 31. Любомира каза:

  Здравейте. Понякога статуса на вайбъра излиза Последно Видян преди малко, без да е бил онлайн преди това. Как става това „събуждане“ без да е влизано във Вайбър тъй като не отченет статус Онлайн?

  • Questo каза:

   Така е проектиран Viber, приложението винаги си работи, дори да не го използвате в момента.

   • Любомира каза:

    Искате да кажете че периодично излиза този надпис? Случвало ми се е да пиша на някой, който е бил активен преди 5 часа например и в момента в който пиша излиза надпис на неговия вайбър Последно видян преди малко, абоната не е видял съобщението ми/пише само Доставено/и не е бил и онлайн…?

 32. Николинка Христова каза:

  Притеснявам се с комуникацията с един човек с който се запознахме в един сайт-3468864997571- това е тел.във вайбър.Ежедневно си пишем-той с преводач-аз на български.Възможно ли е да е направен фалшив профил и от тук.Защото ми беше направен от фейсбук такъв с мое изображение. Не знам дали този човек е действителен.Благодаря.

 33. Марио каза:

  Привет
  Четейки въпросите и коментарите, бих искал да попитам, как да разбера кой ме гледа дали съм онлайн в WhatsApp или Viber?
  Има ли някакво приложение да се инсталира за тази цел?
  Благодаря ви!

  • Questo каза:

   МЕсинджърите по подразбиране показват кога сте онлайн и кога – не. Ако това не ви харесва, имате възможност да изключите онлайн статуса си: така, че останалите да не го виждат.

Оставете коментар