Viber FAQ

Тази страница събира на едно място всички читателски въпроси, свързани с Viber. Старая се да отговарям, когато имам възможност и необходимите познания.

Обърнете внимание, че не съм част от екипа на Viber и нямам задълбочени познания за технологията, използвана от приложението. За въпроси и препоръки е най-добре да се обръщате първо към съпорт центъра на Viber.

 

1 135 коментара

 1. Яни каза:

  Здравейте!
  Когато има заключен чат във вайбър, как може той да бъде намерен? Става въпрос за Айфон.
  Виждам известия, но не мога да го открия.

  • Questo каза:

   Привет, би трябвало да го откриете като отворите списъка с чатовете и въведете 4-цифрения ПИН код в търсачката, намираща се в горната част на екрана.

 2. Владимир каза:

  Здравейте, защо ми се изгуби иконата в лентата на състоянието след последния ъпдейт? И в настройките вече го няма.

 3. Дюла каза:

  Моля за код за вибер не получавам код

 4. Stef каза:

  Здравейте…Можете ли да ми обесните приятеля ми нещо е направил на моя Viber получела съм съобщение от номер 1220 – Your Viber cose is 175098 Colse this message and enter the cose into Viber to activate you account…….Това е съобщението и аз си го обеснявам,че е искал да направи резервно копие на Viber проверявам в Настройки Акаунт резервно копие нама и там нищо….Проверявам и в Настройки обаждания и съобщение испрати на имейл с хронология съобщения влизам там и там не виждам нищо…..Как мога да разбера какво е направил?Гледам има едно „Добавяне на контакт“ – това за какво е?Ако си истрия Viber или му дам гъбрипни настройки дали ще се премахне всичко което е направил?

 5. ник каза:

  здравейте,вчера ми се актуализира вайбъра и от тогава не виждам дали някой е офлайн или онлайн..нищо не пише…за другите и аз не съм видима?може ли да ми кажете какъв е проблема?

 6. Маги каза:

  Здравейте , някои знае ли колко пъти можеш да активираш и деактивираш акаунт с един и същ номер . Деактивирах го 2 пъти и сега немога да вляза ,дали трябва да мине известно време. Благодаря ви.

 7. Явора Кирилова каза:

  Здравейте! Звъня на вайбър и ми изсписва зает,а всъщност ми казват, че не се говори с никой.Възможно ли е да е от интернет връзката и кога ти дава линия зает на вайбър.Тогава когато говориш с някой друг абонат ли?

 8. Явора Кирилова каза:

  Здравейте! Звъня на вайбър и ми изсписва зает,а всъщност ми казват, че не се говори с никой.Възможно ли е да е от интернет връзката и кога ти дава линия зает.

 9. Явора Кирилова каза:

  Здравейте! Звъня на вайбър и ми изсписва зает,а всъщност ми казват, че не се говори с никой.

 10. Явора Кирилова каза:

  Здравейте! Звъня на абонат с вайбър и ми дава“ зает“а всъщност абоната не разговаря с никой.Възможно ли е да е от интврнет връзката или ме лъжат?

 11. Ани Петрова каза:

  От известно време на иконката на вайбър на извития екран на телефона ми (samsung note edge) стои червена индикация за 3 непрочетени съобщения. На иконката на основния дисплей няма такава индикация. Като чукна на червената точка се отваря вайбър, но там няма непрочетени съобщения. Защо тази индикация стои и не се маха, а нямам непрочетени съобщения?

 12. Бойка ноколова каза:

  Как да премахна вече създадена не от мен група. В нея има лица които не са мои познсти а и те получават мои снимки когато изпращам

 13. Emma каза:

  Ако инсталиран Вайбър от два номера на два телефона, но ползвам устройството само от новия телефон с новия номер, какъв статус показва на стария? Питам тъй като съм забелязала на накои приятели, колкото пъти да ги проверя пише „онлайн преди малко“ и се чудя сменили са си номера без да изтрият стадия си Вайбър ли?

 14. Петрова каза:

  Може ли да се редактира вече изпратено съобщение във вайбър,не да се изтрие,а само да се редактира!
  Благодаря!

 15. Борислав каза:

  Когато пише видян преди 11м. задължително ли е ползвано Вайбър.

  • Questo каза:

   Невинаги, вързможно е да има разминаване между последната активност и това, коео показва приложението.

 16. Юлия каза:

  Не мога да намеря групата във Вайбър която бях?

 17. Рени каза:

  Здравейте, понеже си взех нов номер и изпратих до голяма част от приятелите си номера с текст да знаят на кой е от viber са решили, че е спам и явно ме блокираха. Получавам съобщения, но не мога да изпращам. Как мога да бъда отблокирана?

 18. Кунка каза:

  Знаете ли как може от таен чат да стане пак обикновен (без катинар)? Благодаря предварително !

 19. Лора каза:

  Привет… на старото ми устройство имах Viber, но го смених и там остана отворен… как да разбера дали на стария ми телефон е отворен?

  • Questo каза:

   Приемам, че сте сменили телефона си с нов. Ако сте сменили само устройството, но използвате старата СИМ картата, то тогава инсталирането на Viber на новия телефон със старата СИМ карта би трябвало да доведе до автоматично изтриване на стария ви акаунт. Ако сте сменили и телефона, и СИМ картата, тогава е възможно стария акаунт да е още активен.

 20. Мирослава Беремска каза:

  Здравейте,
  Как мога да запазя хронологията си на вайбър при смяна на устройството. Имам архивирано копие, но ми се иска да я прехвърля на новото устроиство, защото има и гласови съобщения, с които не съм готова да се разделя 🙁

 21. Генчев каза:

  Имам следния въпрос. Имам акаунт във вайбар, смених си номера и съответно направих промяна и във вайбър и той извести за новия ми номер. Ако деакативирам стария акаунт, на който смених номера с новия ми и след това регистрирам нов акаунт с новия номер дали отново хората ще получат известие че имам нов номер?

  • Questo каза:

   Би трябвало, но само ако деактивирате акаунта си (а не просто изтриете приложението, както правят много хора).

 22. Лилия каза:

  Защо не виждам кои е онлайн и офлайн нищо не пише и на другите нищо не им излиза за мен?

  • Questo каза:

   ВЪзможно е да сте избрали опцията да не споделяте онлайн статуса си с други абонати. В такъв случай и вие няма да виждате техните статуси.

 23. Антоанета каза:

  Здравейте! Исках да попитам как мога да разбера кой добавя абонати в група във вайбър?

 24. Никол каза:

  Здравейте.инсталирах си Вайбър на второ устройство,на един и същ акаунт.контактите на второто у-ство ги имам в указателя, но смс -те не мога да възстановя и запиша.Бихте ли ме посъветвали . Или може би как да своя таблета си с телефона на един и същ акаунт

 25. valyo1912 каза:

  Заредих си Вибър аут за разговори в чужбина,но нищо не се чува от отсрещната страна.Когато ми вдигнат телефона няколко пъти се чува звука заето.Пробвах с друг номер имаше и чувах какво говори отсрещната страна.Къде е проблема?

 26. Valentin каза:

  Заредих си Вибър аут за разговори в чужбина,но нищо не се чува от отсрещната страна.Когато ми вдигнат телефона няколко пъти се чува звука заето.Пробвах с друг номер имаше и чувах какво говори отсрещната страна.Къде е проблема?

  • Questo каза:

   Най-добре е да попитате помощния център на Viber, тъй като това е платена услуга и има риск да загубите пари. Аз не съм служител на компанията.

 27. Маги каза:

  Изписва ми: com. viber .voip спря. Изчезна ми и иконата на viber.Помагайте как да си го върна без изтрити чатове.

 28. Йосиф каза:

  Искам да ви запитам, при положение че нямам вторично устройство и не съм пипал телефона си цяла нощ, възможно ли е да дава на мой абонат от листата, че съм активен преди няколко минутки и при следваща и следваща проверка да дава пак активност преди минутки всеки път различни, цяла нощ. Това ми създава огромен проблем и се питам как е възможно да се случва? Благодаря!

 29. Георги каза:

  Възможно ли е да ми изписва,че някой е бил на линия в примерен час, а това да не е така , на какво се дължи😕

 30. Cveti каза:

  Каква е причината приложението да показва онлайн активност при положение че такава реално няма?

 31. Тата каза:

  Здравейте,цъквайки на един от абонатите ми,ми излиза“последно онлайн отдавна“,какви са вариянтите-блокирал ме е,деинсталирал си е вайбъра или..?

 32. Николай каза:

  Звъни два пъти и изписва

  Неуспешно обаждане

  И изключва…Като ме търсят звани и аз отварям и изключва… До сега нямах проблем сега съм в чужбина и с друг номер за това ли е така други приложения работят без никакъв проблем…

 33. Мария каза:

  Здравейте! По време на разговор телефона постоянно вибрира. Как мога да махна вибрацията?

Оставете коментар

Коментарите в този блог са публични. Ако не желаете истинското ви име да бъде публикувано, използвайте псевдоним.