Меню Затваряне

Как да направя така, че даден човек да не вижда публикации, в които съм тагнат

Обновена на 04.05.2017 от Questo

Таговете във Facebook са нож с две остриета. Когато някой ви тагне в своя публикация, от една страна се радвате, че всички ще видят колко интересен живот живеете, но от друга ви се свива сърцето, защото не искате определени хора да видят тази публикация. Може ли да се направи нещо, за да скрием от определени хора публикация, в която сме тагнати?

Скриване на таг от определен човек

Може, но с условен успех. Не забравяйте, че това е Facebook, а там почти нищо не остава скрито. Разбира се, Facebook има настройки за поверителност, които ви позволяват до някаква степен да ограничите кой може да вижда вашата информация. Но не разчитайте твърде много на това. Дори и да не разбирате нищо от Graph API, с която можете лесно да остържете каква ли не информация от Facebook, в интернет има достатъчно сайтове, които правят това вместо вас. Вижте например StalkFace. Този сайт може да изрине от профила ви тонове информация: дори и такава, за която мислите, че никой не може да вижда.

Обратно на въпроса с таговете. Facebook действително предоставя опция да скривате тагове от определени хора. Да кажем, че вашият приятел Пешо ви е тагнал в своя публикация. Вие обаче не желаете Донка (друг ваш приятел) да види тази публикация и искате да я скриете от нея. В зависимост от това дали Пешо и Донка са приятели във Facebook имате два варианта.

Вариант 1: Донка и Пешо не са приятели във Facebook. В този случай може да скриете публикацията от Донка като влезете в:

Settings>
Timeline and Tagging>
When you’re tagged in a post, who do you want to add to the audience if they aren’t already in it?>
Edit

След това изберете Custom. В полето Don’t share with напишете името на Донка. Запазете промените. Готови сте.

Вариант 2: Донка и Пешо са приятели във Facebook. Изтеглихте късата клечка – ако Донка и Пешо са свързани в социалната мрежа, няма какво да направите. Дори да изпълните стъпките от Вариант 1, Донка пак ще може да види публикацията, в която сте тагнати.

Пълно премахване на таг

Ако сте готови да пожертвате популярността си в социалната мрежа, можете просто да премахнете тага от публикацията на вашия приятел. Как става това е описано тук.

Блокиране на абонат

Ако въпросният човек ви дразни, защо просто не го блокирате? Когато го направите, той не само няма да може да вижда публикациите, в които сте тагнати: той няма да вижда нищо, включитлено профила ви. Няма да може да ви открива и в търсачката на Facebook. За него ще изглежда все едно никога не сте си правили профил в социалната мрежа.

За да блокирате някого, идете в:

Settings>
Blocking>
Block Users>

Напишете името на човека, когото искате да блокирате, и натиснете Block. Няма страшно, ако в бъдеще отношенията ви с този човек се стоплят, можете да свалите блока.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *