Какво да правя през почивните дни? (21-23 април)

Сигурен съм, че голяма част от вас се чудят какво да правят през почивните дни. HackTheWeekend е нова рубрика, която се опитва да отговори на този въпрос, давайки няколко предложения за събития, които биха били интересни за аудиторията на този блог. Под интересни разбирайте събития, свързани с информационни технологии, IT обучения, алтернативна музика, видео или настолни игри и какво ли още не. Това е първия бюлетин от ежеседмичната рубрика, която ще се появява малко преди официалното приключване на работната седмица.

Leader Talks с Ивайло Христов
Какво: Семинар
Кога: 21 април,1 9:00
Къде: София, клуб Carrusel
Вход:
С регистрация (https://www.eventbrite.com/e/leader-talks–tickets-33749656130)

Основателят на софтуерната компания Komfo Ивайло Христов ще е основният акцент на поредната среща Leaders Talk, в която предприемачи от България разказват за опита си. Освен на Komfo, Христов е създател на DEV.BG. Той напуска добре платената си позиция в IT-гиганта Microsoft, за да се завърне в София и да основе собствен бизнес.

LEAPin Sofia
Какво: Конференция
Кога: 22 април, 9:00
Къде: София, Федерация На Научно-Техническите Съюзи В България
Вход:
С билети (10 лв.)

Ако сте готови да прежалите 10 лв., можете да посетите тази еднодневна конференция, посветена на кариерното развитие в информационните технологи и не само. Ето какво казват организаторите за събитието:“Събитието цели да запознае младите за възможностите за кариерно развитие, иновациите, технологиите, предприемачеството и бизнеса. Втората част ще е разделена на т.нар „уъркшопи“, които ще целят да дадат по-задълбочена практическа насоченост на участниците.“

Сред лекторите ще са Саша Безуханова, бивш директор в HP, Тодор Гигилев, изпълнителен директор на Dreamix, Радослав Мирчев – собственик на Бар „Петък“ и Mixtape 5, Туньо Зафер, съосновател на pCloud, Васил Чакърдъков – изпълнителен директор на Southwestern Advantage и други.

Junior | Райчо Райчев: Космически предизвикателства
Какво: Семинар
Кога: 22 април, 17:00
Къде: София, Microsoft Innovation Center, сграда „Инкубатор“ в Sofia Tech Park
Вход: Свободен

Райчо Райчев е на 33 години. Основава образователната програма „Космически предизвикателства“ (Space Challenges) и създава компанията за наносателити EnduroSat. Той е първият българин, участвал в технологичната програма „Singularity University“ в НАСА Ames Research Center. Преди това е работил в Бразилската космическа програма и в Института за Космически изследвания и технологии.

Това е официалното представяне на Райчо, но аз имам и лични впечатления от него. Интервюирах го преди няколко години, когато пускаше в стратосферата мини балони, оборудвани с видеокамери и друга апаратура. Още тогава ми направи впечатление на човек с огромен ентусиазъм за всичко, свързано с космоса и космическите технологии. през 2015 г. компанията му получи финансиране от NEVEQ II, един фондовете за рисков капитал, опериращи в България.

Future Is Back / / Emmett Brown & Phoenix
Какво:
Парти
Кога: 22 април, 23:00
Къде: София, бар Жул Верн
Вход: Свободен

Признавам си – нямам идея какво да очаквам от хората, които ще пускат музика на това парти. Препоръчвам го заради мястото, което открих наскоро – малък бар, сгушен на втория етаж в сграда на ул. Г.С. Раковски. Останах с много добро впечатление от колоритните му посетители; и от факта, че вечерта някак между другото премина в посрещане на изгрева.

Ранглиста Турнир CATAN
Какво: Турнир
Кога: 23 април, 12:00
Къде: София, бар „Трите трола“
Вход: С регистрация

„Трите трола“ очевидно организират турнир по „Катан“, която е една от най-популярните и сравнително развлекателни настолни игри напоследък. Следващото издание се пада в неделя, като според организаторите събитието минава на три тура. За повече информация ето и страницата на събитието във Facebook.

 

Оставете коментар

Коментарите в този блог са публични. Ако не желаете истинското ви име да бъде публикувано, използвайте псевдоним.